Ets/lino groen Joke Struik, kunst '82

Artikelnummer: 750
Vorige . 15 van 42 Volgende
€ 65,00 (inclusief btw)
Voorraad 1 x

Ik viel bij dit kunstwerk gelijk op de kleine details in deze bijzonder ets en prachtige groene kleur. Joke Struik is een Hilversume Kunsternares. In goede vintage staat met zilverkleurige lijst, licht denk waterschade aan de onderkant van het pas-partout. (valt niet heel erg op)  Door het formaat alleen afhalen!

Afmetingen: Lijst L51.5cm x B41 cm - kunstwerk L27cm  x B23cm 

Joke Struik werd geboren in Amsterdam (1946) en volgde daar ook de opleiding tot tekenleraren aan de Rijks Normaal School. Aan lesgeven is zij echter nooit toegekomen. Door toeval in het bezit gekomen van een lithosteen  kreeg zij belangstelling voor de grafische technieken. Dat werd een grote liefde. Ooit begonnen met steendrukken bleek toch het maken van een ets of linosnede beter bij haar te passen. In de loop der jaren heeft zij een geheel eigen techniek ontwikkeld, de ets/linosnede. Een complexe combinatie van lino en ets. Elk materiaal heeft zo zijn eigen rek om rekening mee te houden. Ook het zoeken naar een combinatie van kleuren die na onderling mengen precies de juiste sfeer geven vergt veel tijd. Haar onderwerpen zijn vaak gebaseerd op wat zij dagelijks beleeft of ziet, maar ook haar reizen en teksten/gedichten leiden vaak tot een grafisch blad.

 

 

 

© 2015 - 2022 Meutt vintage & interior - webshop voor vintage interieur producten | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel