Blog: Tips voor kringlopen en tweedehands shoppen in Denemarken

. 14 van 49

< Terug naar blogoverzicht

Tips voor kringlopen en tweedehands shoppen in Denemarken

Als je mij al wat langer volgt, weet je dat ik regelmatig naar Denemarken ga om leuke vintage meubels en Deense woonaccessoires te zoeken. Nu krijg ik regelmatig de vraag via bijvoorbeeld Instagram of ik nog tips heb.

Nu moet ik je eerlijk zeggen dat ik natuurlijk wel een aantal favoriete plekjes heb, maar het is toch echt een kwestie van geluk of jij op het juiste moment op de juiste plek bent. Ik kan je in ieder geval meegeven dat er in Denemarken heel veel kringlopen en tweedehands winkels zijn; bijna in elk klein dorpje kun je er wel een vinden.

Ga je op vakantie en zoek je wat plekjes in de buurt, zoek dan op Google naar 'Genbrug'. Dit betekent letterlijk vertaald 'Recycling', dus kijk wel even goed of het om een winkel gaat, anders kan het zijn dat je bij het afvalscheidingsstation terechtkomt. Dit is mij ook al vaker overkomen…

De kringlopen worden meestal gerund door vrijwilligers en zijn vaak van goede doelen organisaties. Verder zie je in de zomer veel 'loppemarked' bordjes langs de weg, net als in Zweden. Dit zijn vaak bewoners die vanuit hun garage een rommelmarkt houden, dus echt even gaan kijken!

Veel plezier met het speuren naar Deens design en leuke tweedehands vondsten!

x Marielle 

p.s. --> Hier kan je mijn laatste Deense vondsten bekijken! 

 

Geen blog missen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang gratis vintage inspiratie + kortingsacties en winkel openingsdagen in je mailbox♥  Max. 2x per maand. 

 

< Terug naar blogoverzicht

© 2015 - 2024 Meutt vintage & interior - webshop voor vintage interieur producten | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel