Natuurlijk houtworm middel

Artikelnummer: 3
. 174 van 474
€ 29,95 (inclusief btw)
Voorraad 5 x

Dit product ‘Houtwormvrij’ bevat geen gifstoffen, maar dankt zijn werking aan het feit dat houtaantasters na behandeling het hout niet meer als eetbaar zien.

Met Houtwormvrij kunt u houtworm bestrijden zónder chemicaliën en zónder gedoe, doordat dit product de houtwormen niet vergiftigt maar de structuur van het hout zodanig wijzigt dat de houtworm denkt dat het hout niet meer eetbaar is met als gevolg dat hij door gebrek aan voedsel van honger omkomt. Dit product is volledig onschadelijk voor mens en milieu en kan dan ook veilig door zowel professionals als doe-het-zelvers worden verwerkt. Hiermee kunt u niet alleen houtworm bestrijden maar Houtwormvrij verstevigt bovendien het hout waardoor ook de reeds aangebrachte schade wat minder vervelend wordt.

Ingrediënten

Ingrediënten houtworm vrij:
Water, aluminiumoxide, silica, kaliumpalmitaat, magnesiumoxide, kaliumchloride, vetzuren. Het VOS-gehalte van dit product is maximaal 1 g/l.

Zo verwerk je deze Houtwormvrij

  • Het houten oppervlak moet stevig, schoon, vet- en stofvrij, onbehandeld en absorberend zijn.
  • De houtvochtigheid moet 15 – 20% zijn.
  • Schud de verpakking kort voor gebruik.
  • Aangetast hout moet vóór de behandeling worden schoongemaakt en van eventuele verflagen en dergelijke worden ontdaan.
  • Verwerking houtworm vrij: Kwasten, spuiten of dompelen.
  • De omgevings- en oppervlaktetemperatuur dient boven 15°C te zijn.
  • Bij een houtwormaantasting alle gaatjes zorgvuldig open maken en volledig doordrenken, eventueel met een wegwerpspuitje.

Werkwijze voor houtworm bestrijden op natuurlijke wijze:


1. Kwasten of spuiten (minimaal 2 lagen):
Houtwormvrij moet twee tot drie keer worden aangebracht om een ​​betrouwbaar effect te krijgen. Scheuren moeten zorgvuldig worden behandeld. Bij het spuiten rekening houden met verliezen door spuitnevel.
2. Dompelen:
Houd rekening met een impregneertijd van minimaal 30 minuten. Nat en vochtig hout heeft een dompeltijd van minimaal 24 uur nodig.
3. Bij houtwormaantasting:
Alle zichtbare gaatjes zorgvuldig openmaken, schoonzuigen met een stofzuiger en volledig doordrenken met Houtwormvrij.

Let op:
Indien de ondergrond na behandeld moet worden met bijvoorbeeld verf, lak, beits of was zorg er dan voor dat Houtwormvrij over de gehele ondergrond is aangebracht en volledig droog is. Verwijder eventueel uitgekristalliseerd materiaal met een borstel of een vochtige doek. Bij gebruik binnen kunnen alle producten op basis van olie of was worden toegepast, bij gebruik buiten werkt u uiteraard af met een weerbestendig product. Dek de ondergrond af met folie om spatten te voorkomen.

Droogtijd:
Circa 24 uur afhankelijk van de omstandigheden. Het hout dient weer volledig droog te zijn alvorens de volgende behandeling toegepast kan worden.
Verbruik:

  • Kwasten en spuiten: ca. 100 ml/m 2 per applicatie. Er zijn minimaal 2 handelingen nodig! Een verpakking van 1 liter is derhalve gemiddeld gezien voldoende voor het behandelen van 10 vierkante meter.
  • Dompelen: ca. 15 liter per kuub.

Opslag en houdbaarheid:
Ongeopend minimaal 2 jaar. Koel, droog maar vorstvrij bewaren. Sluit de verpakking goed af.

© 2015 - 2024 Meutt vintage & interior - webshop voor vintage interieur producten | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel