Blog: Binnenkijken bij Annerie in het Deense Århus

. 48 van 49

21-9-16

Blog: Binnenkijken bij Annerie in Århus!

In deze blog gaan we binnenkijken in het super toffe appartement van mijn nicht uit Denemarken. Jaren geleden verhuisde Annerie met haar ouders, broer en zusjes naar het platteland van Denemarken. Sinds een aantal jaar woont ze in Aarhus de tweede grote stad van het land. Haar appartement staat vol met MEUTT. Na een bezoek aan familie in Nederland zit haar auto naast kaas en hagelslag vol met mijn vondsten!

De stijl van Annerie is ?

Mijn stijl is een mix tussen de Deense en Nederlandse stijl. Het is een mix van Scandinavisch, bohemien en modern met warme tinten. 

   

Wat is je favorieten item is huis?

Mijn fiets aan de wand; een Gazelle Champion Mondial van 1970. Ik heb hem voor weinig geld en impulsief via Marktplaats gekocht. Omdat ik niet in Nederland woon, heeft Mariëlle hem opgehaald en meegenomen naar Denemarken. Ik gebruik de fiets alleen als het mooi weer is en de rest van de tijd hangt die mooi in de kamer.

Ook ben ik gek op mijn prikbord. Zelf gemaakt en super voor creatieve processen en het brainstormen. Of gewoon om leuke foto’s en plaatjes op te hangen, wat altijd leuk is om te veranderen.

Wat is je favorieten plek in huis?

Ik heb een nieuw favoriet plekje; het militaire daybed (die is trouwens van Meutt) met veel historie. Het is namelijk van de 2e wereldoorlog, wat ik bijzonder vind en daar houd ik van

Zijn er nog dingen die je wil veranderen?

De tafel is nog het enigste wat ik in teakhout heb. Het plan is om van de zomer een eigen tafel te maken van oude vloerplanken die mijn vader uit een oude boerderij heeft gesloopt.

Verder mist mijn woonkamer een beetje gezelligheid, een mooie kelim zal warmte creëren. Daarnaast zal een extra zit plek zoals een leren poef het ook goed doen (is al in bestelling bij Meutt). Ik wil mijn kamer het liefst niet te vol, ik hou van licht en ruimte om me heen. Toch zou ik wel graag een kleurtje op de muren, maar dat is altijd een beetje lastig in een huurwoning.

Wat is het leukste aan wonen in Aarhus?

Het is de kleinste metropool van de wereld, het is hier gezellig en knus. De stad heeft 330.000 inwoners, waarvan veel jonge mensen aangezien het een echte studentenstad is. Ook al is het een kleine stad, heeft het alle voorzieningen zoals; Michelin restaurants, food Markets, moderne architectuur, museums en gezellige/hippe cafés en bars (en volgend jaar is dit de cultuurstad 2017 van Europa). Maar het aller beste is hier de natuur, Aarhus ligt aan de oostkust van Denemarken. Het water is voor mijn op vijf minuten loopafstand waarbij ik wandel door een mooi beuken bos. Om in het centrum van Aarhus te komen hoef ik maar vijf minuten te fietsen. Dit is echt heel uniek. Ik zeg altijd tegen mensen dat ik in het beste gedeelte van Aarhus woon, genaamd Trøjborg. Tot nu toe zijn al mijn AirBnB gasten het daar met me eens.

Wil jij ook een keer het appartement van Annerie huren en Aarhus verkennen? Check it out op: https://www.airbnb.dk/rooms/3836543

Woonkamer: Boeken kast metaal; Uit oude school, Eettafel; teak ook tweedehands gekocht, Lamp boven eettafel; design, Claus Bonderup og Torsten Thorup 1955, Metalen kist KLM; Meutt, Wand lamp; Meutt, Daybed; Meutt, Kurk krukje; Ilse Crawford voor IKEA, Bank; Bolia, Vogeltjes (muur); Meutt, Kandelaar; By Lassen, Kussens; IKEA, By Nord, H&M home,Krukjes rond de tafel; IKEA, Maskertje op de muur; komt uit Bali,Kelim kleed; gekocht in San Diego, Draadloos speaker; Kreafunk

Slaapkamer: Luxo lamp; gevonden op een rommelmarkt in Milaan, Bureau; zelfgemaakt – stalen poten van HAY, Boekenkast; IVAR, IKEA, Metalen kast; Meutt, Spiegel; Sisiboy, Hooks (aan de wand); Anthropologie, London ,Vloerkleed; Bahne, Lamp; Ilse Crawford voor IKEA, Vogeltjes aan de wand; heeft m´n vader gemaakt toen die jong was,Kledingrek; IKEA (maar bruin geverfd),Stoel; Pastoe wire chair SM05

© 2015 - 2024 Meutt vintage & interior - webshop voor vintage interieur producten | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel