BLOG: Verliefd op velour

. 43 van 48

Het is maart en we hebben net een goed begin gemaakt met het nieuwe jaar. Bij een nieuw jaar horen ook nieuwe trends. De nieuwste en hipste trend van 2017 mag niet ontbreken, want velours maakt een comeback in het interieur! En wat is er nou meer vintage dan velours?!

Velours, ook wel fluweel of velvet genoemd, is een oude weeftechniek wat oorspronkelijk uit Azië komt, maar in de 15e eeuw en opmars maakte in Europa. In de jaren 60 was deze stof erg populair. Omdat velours in veel verschillende kleuren te verkrijgen was, werd het gebruikt voor meubels, kleding en zelfs gordijnen.

Misschien herinner je je wel een oud fauteuiltje van je oma waar je vroeger tekeningetjes in maakte. De haartjes van de stof bleven dan alle kanten op staan. Dit heerlijke gevoel van nostalgie beleef je nu met deze interieurtrend.

Velours is warm en zacht, maar straalt ook luxe uit. Groen velours zie je vaak terug in meubelen, maar ook oudroze, okergeel en petrol is erg populair. Velours past bij bijna elke interieurstijl en is fijn in gebruik. Ook bij Meutt zijn meubels in velours al een tijdje in het assortiment. Hieronder zie je inspiratie voor je eigen vintage interieur.

Dit zijn bijvoorbeeld van die fauteuils in het model die je aan je opa en oma doet denken. Waarvan je eerst misschien dacht dat het model er oubollig uit zou zien, zie je hier dat de stoelen je interieur echt een fijne sfeer kunnen geven. De stoelen in pastelkleuren en aardetinten stralen zachtheid en warmte uit.

Velours zie je niet alleen terug op fauteuils. Eetkamerstoelen, krukjes en poefen vallen ook binnen deze trend.

Beeld gevonden via:

1 Scotch en Soda, 2 Instyle, 3 Scotch en Soda, 4 Sarahledonne, 5 MEUTT, 6 Pinterest, 7 remodelista, 8 Studio pepe, 9 MEUTT, 10 MEUTT, 11 MEUTT, 12 MEUTT

Geschreven door Melissa Hoek 9-3-17

 

 

© 2015 - 2024 Meutt vintage & interior - webshop voor vintage interieur producten | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel