Blog: Trend kleur terra

. 39 van 47

Op vakantie, in Florence of gewoon thuis…

Pottenbakkers en Italië, dat is waar ik aan denk bij het woord ‘terracotta’. Met regelmaat kwam het voorbij op vakanties. Warme muren, aardewerk, het mooie Florence staat er vol mee. Gelukkig hoeft Italië niet zo ver weg te zijn. Met een beetje van deze aardekleur in het interieur breng je al snel het zonnetje in huis. 

Om in de vakantiestemming te blijven denk ik nog even aan Italië. Een heldere zee, wit strand… Omgezet naar kleur vormt het de perfecte combinatie met terracotta. Zo passen lichtblauw en naturel goed bij bruinrood.

Het leuke aan deze aardetint is dat het niet per se andere kleuren nodig heeft om interessant te zijn. Met de verschillende tinten kun je een hele kamer aankleden. Samen met witte elementen heeft het niet alleen een mediterrane, maar ook romantische uitstraling.

Bij gebruik op de muur staat de kleur prachtig bij een lichtgrijze vloer. 

Tenslotte kunnen we de oorsprong van terracotta natuurlijk niet vergeten: aarden potten. Deze zijn tijdloos als het gaat om het opvullen van je interieur. Met een leuke palm of cactus ben je weer een stukje dichter bij de zomer.

 

 

Geschreven door Moody Ossenblok.

Gastblogger voor Meutt.nl

© 2015 - 2024 Meutt vintage & interior - webshop voor vintage interieur producten | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel