Blog: Tips voor het opknappen van vintage meubels

. 35 van 47

< Terug naar blogoverzicht

Tips voor het opknappen van vintage meubels

De meubels die ik verkoop in mijn webshop hebben vaak wat liefde en aandacht nodig. In deze blog deel ik wat tips voor het opknappen van vintage meubels.

 

 Tips voor het opknappen van vintage meubels.

Aan de hand van 3 stappen laat ik je zien hoe je een vintage meubel weer kan laten opleven.

Deze salontafel van ontwerper Louis van Teeffelen was er erg slecht aan toe. Het meubel is jaren geleden gelakt en dat bladerde er helemaal af. Voor het beste resultaat zou je hem helemaal kaal moeten schuren zodat alle lak weg is. Maar dit is een zeer tijdrovende klus waar ik zelf niet veel geduld en tijd voor heb dus ik laat je zien hoe je met weinig moeite een meubel weer kan laten opleven.

 Stap 1. Ontvetten 

Elke vintage kast, tafel of stoel word door mij grondig schoongemaakt. Meestal verwijder ik alle oude olie, was of beits met Dasty (verkrijgbaar bij Wibra) dit is een super ontvetter. Maar je kan natuurlijk ook st marc, Universol of een andere ontvetter gebruiken. Spuit het meubel in en zorg dat het gelijkmatig verdeeld is. Wrijf dan met een hele fijne ijzer spons of wonderspons op het oppervlak hier door komt alle olie los en schuur je oneven heden weg. Doe dit wel in de richting van de houtnerf.

  

 Stap 2. Schoonmaken 

Nu je het meubel goed opgepoetst hebt gebruik je een schoonmaak doekje en warm water om al het schoonmaakmiddel en olie te verwijderen. Ga door tot je doekje schoon is en er geen vuil meer van het meubel afkomt. (pas op met fineer meubel die kunnen niet goed tegen veel water)

 Stap 3. Olie 

Laat nu het meubel goed drogen voordat je verder gaat met de afwerking. Voor vintage meubels gebruik ik deze verbeterde hout olie. De olie breng ik aan met een oude doek. Goed inwrijven en je ziet de kale plekken weer iets opkleuren. Na 20 min. wrijf je het overtollige olie weg met een schone doek. Deze stap kan je natuurlijk herhalen mocht dat nodig zijn.  Deze natuurlijke houtolie is vanaf nu te koop in mijn webshop! Bestel hier..

     

Het meubel is misschien nu nog niet perfect maar wel al een stuk mooier om te zien. Het stijlen van jou opgeknapte meubel is bijna net zo belangrijk als het opknappen zelf! Bekijk hier mijn woondecoratie om jou meubel te voorzien van leuke styling items zoals bloempotten en kandelaars.

Geen blog missen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang gratis vintage inspiratie + kortingsacties en winkel openingsdagen in je mailbox♥  Max. 2x per maand. 

 

< Terug naar blogoverzicht

© 2015 - 2024 Meutt vintage & interior - webshop voor vintage interieur producten | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel