Blog: Binnenkijken in mijn babykamer met vintage meubels.

. 9 van 49

< Terug naar blogoverzicht

De babykamer met vintage meubels.

 

Nu ik bijna met zwangerschapsverlof ga hebben jullie nog wat foto’s te goed van de babykamer! Toen ik aankondigden zwanger te zijn was de meest gestelde vraag hoe ziet de babykamer eruit? Natuurlijk zijn er nog wel een aantal dingen die ik nog ga doen als ik met verlof ben maar er is wel al zoveel af dat ik wat leuke foto’s met jullie kan delen.

Alleen maar vintage meubels en tweedehands!

Het zal je misschien niet verbazen maar bijna alles in deze babykamer is tweedehands. Deze kamer was voorheen mijn werkkamer en de grote kast die ik nu voor kleding ga gebruiken stond er al, wel heb ik er zelf nog een roede in gemaakt zodat ik veel babykleertjes op kan hangen.

Wieg/ ledikant

Het ledikantje is van IKEA maar kocht ik in de kringloop, ook heb ik een hele mooie rotan wieg maar die komt op de slaapkamer te staan. Deze wieg komt uit mijn moeders familie en ik heb zelfs een hele oude foto waar mijn oma met mijn moeder en ooms en tantes op staan. De wieg werd bijna weggooit omdat het helemaal kapot was maar ik heb het gelukkig kunnen repareren. (foto zal ik later nog delen)

Tip! Mocht je net als ik opzoek zijn naar een op maat gemaakt matrasje voor in een vintage wieg, bij Prénatal kan je ze bestellen en is het nog betaalbaar ook! Ik betaalde ongeveer 45,- terwijl ik bij andere bedrijven prijzen kreeg van ongeveer 150,-

Commode

De commode vind ik echt het pronkstuk van de kamer en zwerft al heel wat jaren bij mij rond. Deze komt namelijk uit de familie van mijn vader. Het stond als sinds mijn 10de  in een oude schuur bij mijn ouders op de boerderij. Ik heb het serieus al 3 x heen en weer verhuisd met de intentie om het op te knappen. Maar echte urgentie had ik natuurlijk niet dus heb ik het jaren gelden al een keer behandeld tegen houtworm en door een meubelmaker nieuwe handvaten laten maken. Maar door ruimte gebrek bracht ik het telkens weer half terug naar die oude schuur. Toen ik mij na 4,5 maand ziek op de bank liggen eindelijk wat beter begon te voelen heb ik als eerst de commode weer opgehaald en nu echt helemaal afgemaakt!

Behang

Een ding wist ik al vrij snel toen ik ging nadenken over de babykamer er moest een behangetje komen! Deze leuke met sinasappeltjes vond ik bij de Karwei en heet Secret licht.

Overige meubels

Het kapstokje, wandplankje en boekenkast heb ik geshopt in mijn eigen winkel ;) Net als het voetenbankje die ik bekleedde met een oude schapenwollen deken. De stoel had ik al op zolder staan en is van Artifort.

Zelfgemaakt

Gelukkig had ik nog ruimte voor een nieuwe werkkamer en maakte ik een fijne plek voor mijn naaimachine. Afgelopen jaren heb ik namelijk heel veel stoffen verzameld waaronder oude lakens met de schatigste vintage bloemen printjes. Daar heb ik nu een aantal aankleedkussen hoezen van gemaakt.  Maar ik maakte nog meer zoals de linnen hoes voor de wipper die ik op marktplaats kocht, een box kleed en het wollen bodywarmertje. Zo goed was is helemaal niet op de naaimachine maar ik leer steeds meer van gewoon doen!  Ik ben nu nog met allemaal projectjes bezig zoals een baby mobiel waarvan ik de stok op Vinted kocht. En wie weet wat ik nog allemaal verzin als ik straks met verlof ben!

Hopelijk heb ik je kunnen inspireren en kies jij ook voor vintage/tweedehands meubels! Er is genoeg moois te vinden!

X Mariëlle

Geen blog missen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang gratis vintage inspiratie + kortingsacties en winkel openingsdagen in je mailbox♥  Max. 2x per maand. 

 

< Terug naar blogoverzicht

 

© 2015 - 2024 Meutt vintage & interior - webshop voor vintage interieur producten | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel