Blog: 12 tips voor kopen op de vrijmarkt!

. 10 van 49

< Terug naar blogoverzicht

Tips voor kopen op de vrijmarkt!

1. Sta vroeg op!
Je moet soms keuzes maken ik het leven. Een leuk koningsnacht feestje of om 5.00 je wekker zetten voor de beste vondsten op de vrijmarkt. Ik heb het jaren proberen te combineren maar ik word ook een dagje ouder dus misschien sla ik dat feestje dit jaar wel over.

2. Mooie wijken mooie spullen
Klinkt natuurlijk logisch maar de meeste mensen gaan toch verkopen in hun eigen straat of wijk. In de mooiere wijken met duurdere huizen kan je dan ook vaak de mooie spullen vinden. Helemaal als jij opzoek bent naar mooie tweedehands kleding.

3. Makkelijke kleding om over heen te passen
Ben jij ook een tweedehands kleding shopper pas daar dan je koningsdag outfit op aan. Trek bijvoorbeeld een legging en lange mouwen shirt aan zodat je hierover allerlei andere kleding kan passen. Het zou zonde zijn als je er thuis achter komt dat het niet past.

4.Veel kleingeld mee
Koopjes doe je op de vrijmarkt dus zorg ervoor dat je lekker veel klein geld mee neemt. De 0.50 centjes 1 / 2 euro munten zijn top en geef je makkelijk uit. Verkopers hebben vroeg in de ochtend echt geen geld terug van briefgeld en wil je snel door naar het volgende kleedje kan je met gepast geld gelijk door!

5. Geld bij de hand.
Een klein tasje of fanny pack is ideaal om dat kleingeld en waardevolle spullen lekker dicht bij je te houden. Want helaas zijn er ook mensen met andere intenties actief op de vrijmarkt.

6. Afdingen!
Ja het mag echt op de vrijmarkt, afdingen en onderhandelen! Ik weet dat veel mensen dit spannend vinden maar probeer het en zie het als een spel. Bij de kinderen die enthousiast bij hun kleedje staan ben ik trouwens vaak heel makkelijk en betaal ik vaak gewoon wat ze vragen.

7. Grote tas, boodschappen kar of bolderkar mee.
Je weet natuurlijk niet van te voren hoeveel mooie vondsten je gaat doen maar zorg dat je het makkelijk mee kan nemen. Dus neem minimaal een grote boodschappen tas mee. Zelf heb ik vorig jaar voor het eerst mijn bolderkar meegenomen dit was echt top!

8. Kranten voor breekbare spullen
Ga je opzoek naar breekbare spullen zoals glaswerk, bloempotten en vazen. Zorg dan dat je zelf wat oude kranten meeneemt zodat je het netjes kan verpakken en het allemaal heel thuis komt.

9. Focus op een kant van de straat.
Een volle straat met overal mensen en spullen kan wat overweldigend zijn dus focus je op 1 kant van de straat.

10. Scan langs verkopers
Je kan vaak aan de verkopers wel een beetje afleiden of de spullen die ze verkopen wat voor jou zijn. Vooral bij kleding is mijn ervaring.

11. Ga gezellig samen!
Tuurlijk als je alleen gaat kan je lekker je eigen gang gaan en helemaal vol focus opzoek naar leuke vondsten maar ik probeer toch altijd wel mijn zusje of een vriendin mee te nemen.

12. Neem pauze en eet een oranje tompouce
Voor mij is het natuurlijk een soort van werk maar het is ook een feest dag ;)

 Heel veel plezier! 

X Mariëlle

Geen blog missen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang gratis vintage inspiratie + kortingsacties en winkel openingsdagen in je mailbox♥  Max. 2x per maand. 

 

< Terug naar blogoverzicht

 

© 2015 - 2024 Meutt vintage & interior - webshop voor vintage interieur producten | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel