Blog: Tips voor het kopen van een vintage platenspeler kast.

. 2 van 49

< Terug naar blogoverzicht

Tips voor het kopen van een vintage platenspeler kast. 

Een plaatje draaien op een platenspeler maakt alweer een tijdje zijn comeback, en ook ik geniet ervan om thuis naar lp's te luisteren. Het is een activiteit op zich, want om de zoveel tijd moet je de plaat omdraaien of een nieuw exemplaar uitzoeken. Misschien heb je al een leuke platenspeler, een echte vintage of zoals ik, een remake, maar ben je nog op zoek naar een mooi meubel om hem neer te zetten. In deze blog zal ik je meer vertellen over waar een vintage platenspeler kastje aan moet voldoen!

Als eerste is het belangrijk om te weten dat de afmetingen van een platenspeler gemiddeld ongeveer 35 cm x 30 cm zijn. Het is dus fijn als de diepte van de kast of tafel ten minste deze afmetingen heeft.

Mocht je ook je verzameling lp's in het platenspeler kastje willen opbergen, dan is het handig om te weten dat je die het beste rechtop kunt opbergen. De afmetingen van een lp met hoes zijn 31,5 cm x 31,5 cm. Rechtop opbergen is belangrijk omdat het anders in de loop van de jaren kan kromtrekken. Wist je dat een lp niet helemaal plat is? Het midden van een plaat is altijd iets dikker dan de randen ervan, waardoor de randen naar beneden kunnen gaan hangen wanneer ze op een andere manier worden bewaard.

Veel van de vintage platenspeler kasten die ik de afgelopen jaren heb verkocht, hadden veel verschillende afmetingen. Ook zijn er speciale audiomeubels die in de jaren 60 en 70 werden gebruikt voor platenspelers of radio's. Maar je hoeft niet per se een meubelstuk te kopen dat vroeger echt voor deze functie werd gebruikt; een gewoon klein dressoir met de juiste afmetingen is ook perfect en multifunctioneel. In de meeste vintage dressoirs kunnen de planken in de kast worden verwijderd of verplaatst, zodat je daar ook de lp's in kunt opbergen. Het is echter handig om bijvoorbeeld een boekensteun te gebruiken om ze echt rechtop te houden. Ik heb ook ontdekt dat oude naaimachinekastjes de ideale afmetingen hebben voor een platenspeler en om platen in op te bergen.

Zoals je kunt lezen, zijn er genoeg mogelijkheden. Heb je een meubel gezien in mijn webshop en vraag je je af of die ook voor lp's geschikt is of dat er genoeg ruimte is voor je platenspeler? Stuur me gerust een berichtje, zodat ik het voor je kan opmeten.

X Mariëlle

Geen blog missen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang gratis vintage inspiratie + kortingsacties en winkel openingsdagen in je mailbox♥  Max. 2x per maand. 

 

< Terug naar blogoverzicht

 

© 2015 - 2024 Meutt vintage & interior - webshop voor vintage interieur producten | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel