Blog: 5 jaar geleden begon MEUTT vintage webshop!

. 33 van 49

< Terug naar blogoverzicht

Jaren geleden tijdens mijn studie op de kunstacademie, woonde ik anti-kraak op een boerderij in Nieuwer ter Aa. Daar begon mijn vintageverzameling. Al snel stond het huis aardig vol en kreeg ik het soms een beetje benauwd met het idee dat je binnen twee weken moest kunnen verhuizen. Help!

In 2014 begon ik met het opruimen en verkopen van mijn vintagemeubels en woonaccessoires op markten, waaronder op de ‘’Leukste campingwinkel’’ op Amsterdam Roest. Ik kreeg zoveel leuke reacties van enthousiaste bezoekers! Hier ontstond het idee van mijn bedrijf.

Amsterdam roest vintage

Na mijn studie schreef ik  MEUTT in bij de kvk en opende de webshop! Zoals je kunt zien op de foto hieronder reed ik toen nog rond in mijn kleine Opel Corsa, waar met een beetje passen en meten toch best veel in kon. Mijn voorgevoel klopte en ik moest na vier jaar uit de boerderij en verhuisde van een heel groot huis naar een heel klein huisje. Voor mijn winkel zocht ik een plekje in de buurt en ik belandde in de oude slagerij van Vreeland. Een leuk oud pandje midden in het authentieke dorpje waar ik ben opgegroeid.

    

De Opel Corsa werd toen ook ingeruild voor een echte bedrijfsauto! De knalgroene bestelbus zie je ook shinen in de filmpjes die we maakten in samenwerking met Ondertussen.nl en Marktplaats. Op dit jongerenplatform maakten studenten kans op een totaal ingerichte studentenkamer. Bekijk de filmpjes hier terug! 

   

Het pand in Vreeland werd verkocht en via een studiegenoot hoorde ik van de Stookplaats. Het was nog niet af, maar ik verhuisde al als eerste ‘’bewoner’’ naar het oude fabriekspand in Hilversum. Een locatie die uitgroeide tot een plek met een verzameling creatieve ondernemers. Mijn vintagewinkel die ik vooral gebruikte als kantoor en opslag was klein maar fijn en na een paar jaar verhuisde ik naar een ander pand op het werf 35 terrein.

   

Werf 35 en de Stookplaats waren hele fijne plekken om te werken en ik heb daar heel veel andere creatieve ondernemers leren kennen! Het was fijn om niet alleen te werken en het gevoel te hebben toch collega’s om je heen te hebben. In het middenpand op werf 35 leerde ik Michelle van Kussoo en Irma van Jonkheer Interieur beter kennen. En toen we na een jaar wegens renovatie van het pand op zoek moesten naar een andere plek, zijn we met z’n drieën op zoek gegaan. Op deze plek werd nog wel het tv-item voor RTL Woonmagazine gemaakt wat heel tof was! Je kunt het hier terug kijken. 

  

Tijdens één van de markten die werden georganiseerd op werf 35 leerde ik Marleen van Flowermoment kennen. Later werd ik benaderd door de winkel VINT en startten we samen een ´shop in shop´ in deze winkel in Amersfoort. De combinatie planten en vintagemeubels en accessoires was super tof! In ons houten huisje hebben we veel klanten blij mogen maken met onze spullen. In de zomer van 2018 vonden we, na heel veel rondjes rijden over verlaten boerenweggetjes en industrieterreinen, een heel tof pand in Loosdrecht! TIP: gevonden via een advertentie in het plaatselijke krantje! De loods was groot en ik maakte de keuze om te stoppen bij VINT Amersfoort.

Nu ben ik samen met Kussoo en Jonkheer Interieur alweer een half jaar geleden het avontuur begonnen in Loosdrecht. Daar heb ik heel veel ruimte om een grote hoeveelheid vintagemeubels uit te stallen en al mijn werkzaamheden voor de webshop goed te kunnen uitvoeren. De winkel is op afspraak open, omdat ik natuurlijk het grootste deel van de tijd onderweg ben om alle vintageschatten in te kopen. Wel is de winkel 1 x per maand op zaterdag of zondag open. Wil je op de hoogte blijven van de open dagen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. 

X Mariëlle

Geen blog missen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang gratis vintage inspiratie + kortingsacties en winkel openingsdagen in je mailbox♥  Max. 2x per maand. 

< Terug naar blogoverzicht

© 2015 - 2024 Meutt vintage & interior - webshop voor vintage interieur producten | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel