Blog: Binnenkijken in mijn vintage huis!

. 29 van 50

Binnenkijken in mijn vintage huis!

Benieuwd hoe het interieur eruit ziet van de eigenaresse van een vintage webshop? Veel meubelstukken heb ik al lang geleden verzameld en zijn al mee verhuisd. Zoals de leren bank die ik ooit kocht voor 50,- op marktplaats en de prachtige vintage kast die ik eigenlijk zou verkopen maar nooit heb gedaan. Ik laat bijna alles zien ook de minder mooie dingen ;)

10 Jaar geleden gingen mijn vriend en ik samen wonen, anti kraak op een mega boerderij. Daar is ook het verzamelen van vintage meubels en mijn bedrijf MEUTT gestart. Toen wij daar na 4 jaar uit moesten zijn we hard op zoek gegaan naar een ander huur huis. Na een lange zoektocht kwam dit kleine huisje op ons pad.  De omgeving Loosdrecht staat natuurlijk bekent om de plassen en watersport. Ons huis ik ook gelegen aan een haven dus met ons bootje in de achtertuin varen we zomers zo de plassen op. Heerlijk ik kan niet wachten tot het weer zomer is!

De houtkachel is de enige verwarming die we hebben. In de winter is het echt wel afzien maar voorheen stonden er gaskachels waar we het huis ook niet goed verwarmd mee kregen. Met deze Noorse kachel van het merk JOTUL zijn we heel blij!

Een kist als salontafel is echt super als je klein woont, ik bewaar er dekens kussens en boeken in. Een deel van de houten vloer sloopte mijn zwager uit het huis van een vriend en lag lang in onze schuur toen we nog anti kraak woonde, toen we hierheen verhuisde hebben we het maar hier ingelegd en nog een deel bijgekocht. Dat andere deel lag ooit in een yurt en kochten we via marktplaats.

Dit is de vintage kast die ik kocht toen ik net met MEUTT begon. Ik had belooft aan mijn vriend dat ik het zou verkopen, maar ik wist al deze gaat nooit meer weg. Afgelopen jaren ben ik goed geworden in het verkopen van mooie vondsten en wil ik niet meer alles houden maar op het begin was dat nog wel wat lastiger. 

Deze vlinder stoel kocht ik toen ik nog studeerde aan de HKU in Utrecht. Dit is ook een item die nooit meer weggaat. Als ik hem een tijdje niet gebruik kan ik hem makkelijk invouwen en opbergen in de inbouwkasten achter de bank. 

Onze eettkamer is lang en smal dus deze houten tafel met smal blad is ideaal. Het liefst zou ik een ronde tafel hebben maar daar is de ruimte helaas niet echt geschikt voor.  Ik hou van een mix van stoelen aan tafel, ze passen goed bij elkaar omdat ze de kleur wit gemeen hebben. 

   

Op dit rekje van Tomado staat mijn verzameling Zweeds servies van Rörstrand wat ik afgelopen jaren heb verzameld. Ik gebruik het niet, het staat hier gewoon voor de show haha. Samen met allemaal andere dingen die ik gekregen heb zoals de droogbloemen in een potje van Marleen (via Flowermoment te koop). Het delfsblauwe tegeltje komt uit het huis van mijn zwager en schoonzus. 

   

Tja.. De keuken kan je ook wel vintage noemen maar is zeker niet mijn favoriet. Ik heb er maar het beste van proberen te maken. Het oude fornuis kochten we toen we hier gingen wonen van een vrouw uit Hilversum. Ze had het ooit nieuw gekocht en al die jaren super goed onderhouden. Het zag er als nieuw uit! De fruitschaal kreeg ik of kocht ik tijdens mijn stage bij Nijhoff in Baarn. Dat is al meer dan 10 jaar geleden want toen woonde zelfs nog bij mijn ouders. 

    

Dit is het dan onze gang / badkamer / washok.. met saloon deurtjes. Bezoekers in ons huis zijn hier altijd wel verbaasd over en ja het is best bijzonder een badkamer zonder deuren die op slot kunnen maar wij zijn er wel aan gewend. Ik ben nog een tijd opzoek geweest naar een oude deur maar het is echt een afwijkende maat en kwa ruimte eigenlijk onhandig als er een vaste deur in zou zitten. 

De industrieele krukken van het merk Arhend stonden in een schip wat mijn vrienden samen kochten. Het schip is er niet meer maar de krukken heb ik gehouden. Wel maakt ik er nieuwe houten zittingen op want die waren helemaal verrot.  Ik heb er 3 en ze staan nu verspreid door het huis. 

De hal kreeg een leuke behang van de Kwantum, aan de muur hangt een vintage kapstok en als deurmat gebruik ik een vintage Perzisch tapijt. 

Ik hoop dat je het leuk vond om bij mij binnen te gluren, dit jaar komen er meer binnenkijkers online van leuke klanten met inspirerende interieurs. Schrijf je gratis in voor de nieuwsbrief en ontvang nog meer inspiratie!  

X Mariëlle

Geen blog missen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang gratis vintage inspiratie + kortingsacties en winkel openingsdagen in je mailbox♥  Max. 2x per maand. 

< Terug naar blogoverzicht

© 2015 - 2024 Meutt vintage & interior - webshop voor vintage interieur producten | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel