Blog: Waarom ik deze grove houten salontafel inkoop

. 22 van 47

< Terug naar blogoverzicht

Waarom ik deze salontafel inkocht, is het een trend?

Mijn werk bestaat voor een groot deel uit vintage pareltjes zoeken tussen bergen vol lelijke rommel. Toch blijf ik goed kijken naar meubels die ik in eerste instantie lelijk zou moeten vinden. Zo valt mijn oog steeds vaker op grove salontafels. Grote robuuste blokken van zwaar eiken of materiaal als steen. Waarom? Omdat ik dat misschien toch onbewust oppik in woonbladen/ instagram en pinterest waar ik vaak gedachteloos een beetje kijk naar mooie interieur plaatjes.  Dan sta ik daar vaak tussen al die spullen te denken, is dit dan toch mooi? Zie ik het voor me? En in wat voor combinatie?

Zo kwam ik tot de beslissing dat ik deze vierkante salontafel met grote poten mee nam naar de winkel, ik had er inderdaad een beeld bij. Ik zie deze salontafel namelijk wel voor me in een heel licht interieur met natuurlijke tinten en materialen. Een interieur waar wel een beetje grofheid en stoer toegevoegd kan worden.

Het is dus vaak een gevoel wat ik dan probeer te begrijpen en er een naam aan geven is helemaal moeilijk. Zo zijn er twee nieuwe trends waarnaar ik ben gaan kijken om te ontdekken of deze salontafel hierbij past. Al langere tijd is het woord brutalist te vinden binnen het vintage genre. Dit is afgeleid van brutalisme wat een stroming was binnen de architectuur in de jaren 50 t/m 70.  Het brutalisme kenmerkt zich door vaak grote blokachtige vormen van ruw afgewerkt gewapend beton of metselwerk.

Een andere trend die mij de laatste tijd steeds meer opvalt zijn Japanse interieurs. Van die prachtige minimalistische ingerichte ruimtes met natuurlijke kleuren en een enkel meubel bij voorkeur een lage eettafel met kussens en rijstpapieren wand afscheiding. Ik denk dat ik daarom mijn salontafel in een licht natuurlijk interieur voor mij zag. De lage Japanse eettafels zijn vaak ook van robuust hout.

Hieronder kan je nog wat inspiratie beelden vinden.

Dit zijn hersenspinsels als ik aan het werk ben, ik hoop dat je het leuk vond om te lezen.

X Mariëlle

 

Geen blog missen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang gratis vintage inspiratie + kortingsacties en winkel openingsdagen in je mailbox♥  Max. 2x per maand. 

< Terug naar blogoverzicht

© 2015 - 2024 Meutt vintage & interior - webshop voor vintage interieur producten | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel