Blog: Vintage kast opknappen in 2 stappen!

. 19 van 49

< Terug naar blogoverzicht

Vintage kast opknappen in twee stappen! 

Mijn mooie vintage kast van thuis had na jaren ook wel weer een opknap beurt nodig. Ik neem je in deze blog mee aan de hand van twee stappen namelijk schoonmaken en oliën. Met weinig moeite knapt jou vintage meubel flink op na deze behandeling. Vintage meubels zijn vaak gemaakt van hout fineer, schuren met een schuurmachine is dus niet aan te raden. Met deze manier kan je kringen en vlekken vaak al heel erg verminderen.

      

VOOR

 

Dit heb je nodig:

- Dasty, st marc, universol of een goede ontvetter

- fijn staalwol 0000 

- oude katoenen doeken

- natuurlijke houtolie (hier te koop) 

- warm water

- vaatdoekjes

 

Stappenplan

De eerste stap in het opknappen van jou vintage meubel is het verwijderen van de oude olie laag. Doormiddel van een ontvettingsmiddel zorg je ervoor dat oude olie of was verwijderd word. Hiermee haal je ook de jaren lange opgebouwde vervuiling van je meubel. Zoals stof, vettigheid en nicotine. In je jaren 60 / 70 werd er namelijk nog volop gerookt in huis.

 

1. Ik gebruik voor het ontvetten vaak dasty maar een andere ontvetter zoals st marc of Universol werkt ook goed!  Het schoonmaken van deze kast doe ik per vlak oppervlak. Met deze kast begin ik aan de bovenkant, nadat ik het heb ingespoten met het schoonmaak middel gebruik ik de staalwol om het te boenen/schuren Let op! Doe dit wel in de richting van het hout. Je ziet vaak gelijk dat er veel viezigheid los komt. Dit haal je weg met licht vochtige warme vaatdoek.  Deze stappen herhaal je totdat je de hele kast schoon hebt.  Je doet dit in delen omdat Dasty een best heftig schoonmaak middel is, als het niet gelijk verspreid over het oppervlak krijg je vlekjes.

  

 

2. Haal nog een keer een licht vochtige doek over het hele meubel en laat het goed drogen. Je zie nu dat het meubel er een beetje bleek en kaal uitziet. De natuurlijk kleur van het hout fineer gaan we terugbrengen doormiddel van een volledig natuurlijk olie omdat ik zo enthousiast ben over deze houtolie kan je het nu ook kopen in mijn webshop!  

De olie breng ik dik aan met een oude katoenen doek, wrijf dit goed in en verwijder eventueel overtollig olie met een andere schone oude doek na 10 min. Hiermee voorkom je dat je meubel blijf plakken.

Laat het meubel minstens een dag staan voordat je er weer wat leuke deco op zet.

Ga je nu zelf aan de slag? Veel succes!

x Marielle 

p.s. Dit blog bevat affilliatielinks. Dit betekent dat ik een kleine commissie ontvang als je via een van deze links een aankoop doet bij bol.com. Voor jou brengt die geen extra kosten met zich mee. 

Geen blog missen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang gratis vintage inspiratie + kortingsacties en winkel openingsdagen in je mailbox♥  Max. 2x per maand. 

< Terug naar blogoverzicht

© 2015 - 2024 Meutt vintage & interior - webshop voor vintage interieur producten | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel