Blog: Binnenkijken in mijn nieuwe vintage huis!

. 16 van 49

< Terug naar blogoverzicht

Binnenkijken in mijn nieuwe vintage huis!

Het is alweer ruim een jaar geleden dat wij ons kleine huurhuisje achter lieten voor ons eerste koophuis. Terug naar het dorp waar ik ben opgegroeid en nog geen 4 km verder dan waar we eerst woonden. 

Voordat we dit huis kochten hebben we heel veel leuke jaren 30 woningen bekeken maar we wisten na al die jaren in het poppenhuisje dat we ook ruimte nodig hadden en dan vooral in de hoogte voor mijn lange vriend. Dus uiteindelijk is het dit fijne ruime huis geworden wat net buiten het dorp ligt.

Nadat we verhuisd zijn hebben we de hele beneden verdieping aangepakt, nieuwe vloer, keuken en toilet. We maakte een gangkast en installeerde onze oude Jotul kachel weer.

Natuurlijk verhuisde mijn eerste vintage kast mee! Op de kast staat een lampje met plooikap die ik de laatste keer meenam uit Denemarken. Het kunstwerk aan de muur hing al in ons oude huis maar de lijst vond ik nooit mooi dus heb ik zelf een houten bloklijst om het schilderij gemaakt, super simpel met een hardhouten lat van de bouwmarkt. De tafel is samengesteld van een onderstel uit de kringloop en een tafelblad van Ferm living die we via marktplaats kochten. De stoelen aan tafel zijn een mix van oud en nieuw. De groene stoel met metaal is een oude stoel van mijn opa en de vintage stoel met hout en teddy stof hebben we beide opnieuw laten stofferen. De lamp is van Georges store.  Als deurmat gebruik ik een klein Perzisch tapijt. Je kan er meerdere in mijn webshop vinden. 

  

Ook het vintage Tomado rekje kreeg hier een mooie plek in de keuken. Hierop kan ik mooi een aantal stukken van mijn vintage Zaalberg servies tonen. Ik heb nu zoveel hiervan gespaard dat we het elke dag kunnen gebruiken.  Ook de fruitschaal is van Zaalberg. 

We hebben in dit huis veel vintage gecombineerd met een aantal nieuwe items. Zo hadden we op het begin nog een rode vintage elementen bank staan maar die was voor mijn vriend echt te klein om goed op te kunnen zitten dus zijn we toch verder gaan zoeken. Deze VINT bank van Hk living is het uiteindelijk geworden en nog steeds erg blij mij. Het is mega maar ook lekker flexibel omdat we het op veel verschillende manieren neer kunnen zetten. 

Het grote vintage wollen vloerkleed kocht ik ooit uit een prachtig huis in Hilversum. Het lag al een paar jaar bij mijn ouders boven totdat we er nu eindelijk plek voor hadden. Met een puppy in huis was het niet echt praktisch dus had ik het bijna verkocht…. Gelukkig heb ik dit uiteindelijk niet gedaan maar rolde we het kleed achter de bank tot onze Guus zindelijk was.  

Dit prachtige lage dressoir komt uit het huis wat mijn jongste zusje kocht met inboedel, veel daarvan is naar mijn winkel gegaan maar deze kast mocht mee naar ons nieuwe huis.  De mooie grote bloempot is van het merk Ciro daarvan heb ik ook vaak mooie vintage vazen in mijn webshop. Het honden kussen maakte in van de stof die ik nog over had van de eettafel stoel. Ik krijg vaak de vraag wat voor kleur ik op de muur heb maar dat weet ik niet, het was een rest verf die ik kreeg van mijn nicht uit Denemarken. 

  

Ik ben dol op behang met een leuk printje maar beneden kreeg ik dat er niet doorheen (dat was ook het enige) Op de wc mocht ik wel helemaal los met een Japanse karper print. De wc borstel houder is gewoon een mooie vaas, beter toch van zo’n lelijk ding!? 

In de middag schijnt voor het huis heerlijk de zon dus zitten we hier graag met buren en vrienden. De tuinbank en bijpassend tafeltje liet ik maken door jongens met een beperking bij Robbeseiland in Loosdrecht. Het ontwerp is van Rietveld.

In de slaapkamer maakte ik voor ons bed een nieuw hoofdbord van beige linnen en mijn oude patchwork sprei ligt ook weer op bed! Dit is trouwens eigenlijk een wandkleed gemaakt door de plattelands vrouwen uit een dorp hier verderop. Ik kocht het volgends mij een keer op een rommelmarkt. De mooie vintage design lamp is van de italiaanse ontwerper Harvey Guzzini.

In de slaapkamer verder ook weer allemaal meubels die ik als had, de Pastoe kruk, ladekast en en mand stonden als in ons huis en de spiegel hing eerst in onze badkamer. Alleen de 70s houten knoppen heb ik nog toegevoegd. Die komen uit een heel erg jaren 70 huis en hingen aan een houten schrootjes wand bij de deur als kapstok. 

Ik hoop dat je het leuk vond om bij mij binnen te gluren, dit jaar komen er meer binnenkijkers online van leuke klanten met inspirerende interieurs. En zal ik nog foto's toevoegen Schrijf je gratis in voor de nieuwsbrief en ontvang nog meer inspiratie!  

Nog benieuwd naar ons oude huis? De binnenkijker kan je hier vinden.

X Mariëlle 

Geen blog missen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang gratis vintage inspiratie + kortingsacties en winkel openingsdagen in je mailbox♥  Max. 2x per maand. 

< Terug naar blogoverzicht

© 2015 - 2024 Meutt vintage & interior - webshop voor vintage interieur producten | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel