Blog: De Prachtige Moederdagborden van B&G en Royal Copenhagen

. 6 van 49

< Terug naar blogoverzicht

De Prachtige Moederdagborden van B&G en Royal Copenhagen

Tijdens mijn inkoopreis in Denemarken stuitte ik op de prachtige Deense Moederdagborden van de gerenommeerde merken B&G en Royal Copenhagen. Enthousiast over mijn vondst, besloot ik niet alleen enkele van deze mooie exemplaren voor de webshop in te kopen, maar ook meer te weten te komen over de rijke geschiedenis erachter.

Bing & Grondahl (B&G)
Laten we het hebben over Bing & Grondahl (B&G). Deze Moederdagborden zijn als een reis door de tijd. Het begon allemaal in 1969, toen het allereerste porseleinen bord speciaal voor moederdag werd geïntroduceerd. En nog elk jaar word er een nieuw ontwerp uitgebracht met het liefdevolle thema moederliefde.

Royal Copenhagen
En dan hebben we Royal Copenhagen, waarvan het eerste moederdagbord in 1971 op de markt verscheen. Het bijzondere hier is niet alleen het design, maar ook de getalenteerde kunstenaars die elk jaar hun interpretatie van moederschap op de borden zetten.Tot en met 1974 werden er gestileerde versies van een moeder met kind uit verschillende delen van de wereld op de borden afgebeeld, die ontworpen zijn door Kamma Svensson. Van 1975 tot en met 1977 was Arne Ungermann degene die zijn interpretatie van het moederschap mocht uitbeelden, gevolgd door Ib Spang Olsen die tot en met 1982 de eer had om de borden te decoreren. 

Een mooi Moederdag cadeau!
Volgens de Deense traditie hang je ze aan de muur, maar waarom zou je ze niet dagelijks gebruiken bijvoorbeeld voor het serveren van heerlijke koekjes. Dus, als je op zoek bent naar een geschenk dat niet alleen mooi is, maar ook een mooie betekenis heeft, denk dan aan een Moederdagbord van B&G of Royal Copenhagen.

Verras je moeder met een vleugje geschiedenis en een stukje Deense traditie deze moederdag! 🎁💐

X Mariëlle

 

Geen blog missen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang gratis vintage inspiratie + kortingsacties en winkel openingsdagen in je mailbox♥  Max. 2x per maand. 

 

< Terug naar blogoverzicht

 

© 2015 - 2024 Meutt vintage & interior - webshop voor vintage interieur producten | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel