Blog: Gekleurd glas, een comeback trend uit de jaren 70!

. 5 van 49

< Terug naar blogoverzicht

Gekleurd glas, een comeback trend uit de jaren 70!

Een paar weken geleden bezocht ik de beurs ShowUp, waar ik enkele interessante lezingen bijwoonde. Eén daarvan ging over trends voor 2024/2025, en één trend sprak mij in het bijzonder aan: gekleurd glas!

Gekleurd Glas in de Jaren '70
Tijdens mijn zoektochten tussen vintage en tweedehands spullen viel mijn oog steeds vaker op glazen voorwerpen in de meest prachtige kleuren. Warme kleuren zoals oranje, geel en paars, maar ook turquoise en kobaltblauw. Gekleurd glas was al in de jaren ’70 zeer populair. Kunstenaars en ontwerpers experimenteerden met nieuwe technieken voor het maken van gekleurd glas. De opkomst van de abstracte kunst en de invloed van geometrische vormen waren duidelijk zichtbaar in glaskunst uit die tijd.  In de jaren 70 zijn prachtige objecten van glas gemaakt, denk bijvoorbeeld aan Murano of lampen van het Italiaanse Venini.

Vertaald naar nu
De afgelopen tijd ben ik een aantal erg mooie vintage glazen items tegengekomen: schaaltjes, vazen, wijnglazen en kandelaars. Deze trend is direct een speelse toevoeging aan je interieur, vooral een verzameling vintage glaswerk in verschillende kleuren vind ik zelf heel tof! Ik heb geprobeerd de webshop te vullen met een mooie selectie en er zal vast aankomende tijd meer bij komen.

Mijn ogen zijn gericht op gekleurd glas. Benieuwd of jullie net zo geïnspireerd zijn!

X Mariëlle

 

Geen blog missen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang gratis vintage inspiratie + kortingsacties en winkel openingsdagen in je mailbox♥  Max. 2x per maand. 

 

< Terug naar blogoverzicht

 

© 2015 - 2024 Meutt vintage & interior - webshop voor vintage interieur producten | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel