Blog: Retro meubels vs. vintage meubels: Wat is het verschil?

. 4 van 49

< Terug naar blogoverzicht

Retro meubels vs. vintage meubels: Wat is het verschil?

Als liefhebber van jaren 60/70 meubels wil ik je graag het verschil tussen retro en vintage meubels uitleggen. Deze twee termen worden vaak door elkaar gebruikt, maar ze hebben een groot verschil!

Retro stijl
Laten we beginnen met retro meubels en accessoires. Je denkt misschien aan levendige kleuren, gedurfde patronen en een flinke dosis nostalgie, zoals retro prints in oranje en bruin, of combinaties van groen en paars. Of het nu gaat om retro kasten, kastjes of woonaccessoires, het woord retro betekent eigenlijk dat het geïnspireerd is op ontwerpen uit het verleden. Retro meubels zijn dus eigenlijk nieuwe meubels in een oud jasje. Ook ik gebruik het woord 'retro' wel eens voor oude stukken met jaren 60-printjes, maar eigenlijk is dat dus niet correct.

Vintage echt oud! 
Vintage meubels daarentegen zijn echte stukken uit het verleden, vaak minstens 20 jaar oud! Vintage meubels voegen een gevoel van karakter en authenticiteit toe aan elke ruimte. Het zijn echte vondsten die een unieke charme uitstralen en een ruimte kunnen transformeren tot een uniek interieur.

Ik hoop dat ik wat licht heb kunnen werpen op het verschil tussen retro en vintage meubels. Als je meer wilt weten of als je op zoek bent naar dat ene speciale stuk voor jouw huis, neem dan zeker een kijkje op Meutt.nl.

X Mariëlle

 

Geen blog missen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang gratis vintage inspiratie + kortingsacties en winkel openingsdagen in je mailbox♥  Max. 2x per maand. 

 

< Terug naar blogoverzicht

 

Het cruciale verschil tussen retro en vintage meubels ligt in hun authenticiteit en tijdperk. Retro meubels zijn moderne interpretaties van het verleden, terwijl vintage meubels echte overblijfselen zijn uit vervlogen tijden.

© 2015 - 2024 Meutt vintage & interior - webshop voor vintage interieur producten | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel